Ti steg for å finne en barnevakt

Sitly hjelper foreldre og barnevakter som bor i samme område med å finne hverandre. Området ditt er fullt av flotte barnevakter, og Sitly er den beste måten for å finne den ideelle barnevakten for deg. Dette er de 10 stegene for å finne den ideelle barnevakten for deg. Selvfølgelig er dette bare en veiledning. Velg stegene du føler deg mest komfortabel med, og juster dem til din personlige situasjon.

Step 1 Bestem deg for hva du ser etter i en barnevakt

Hvem er din ideelle barnevakt? Tenk på karakter, alder og erfaring. Hvor langt unna bor hun? Når er hun tilgjengelig? Søket ditt blir mye enklere når du vet hva du leter etter. Bestem på forhånd hvilke egenskaper som er viktige for deg, og hva du er villig til å inngå kompromisser med.

Step 2 Fyll inn informasjonen din, og last opp et passende bilde

Registrer deg hos Sitly og brukt noen minutter til å sette opp profilen din. Jo mer informasjon du legger til i profilen din, desto flere barnevakter som er relevante for søket ditt kan vi vise deg, og barnevakten vil vite mer om hva du søker etter. Det er en god idé å legge til litt informasjon om:

 • Deg og dine barn
 • Når og hvorfor trenger du en barnevakt, f.eks. etter skoletid, eller noen som kan hjelpe av og til
 • Eventuelle ekstraoppgaver som du vil at barnevakten skal hjelpe til med, f.eks. lekser eller mindre husarbeid.

Step 3 Filtrer og finn barnevakter som passer perfekt til deg

Etter at du har registrert deg kan du umiddelbart se alle barnevakter i området ditt. Du kan bruke filtre som «alder» eller «timepris» du er villig til å betale. Basert på informasjonen i profilen din og disse filtrene, viser Sitly deg hvilke barnevakter som passer best.

Step 4 Send en melding til de barnevaktene du ønsker

Sjekk profilene til noen få barnevakter: sjekk informasjonen deres, bildene deres og anbefalinger fra andre foreldre. Hvis du finner en som kan være en god match, kan du sende dem en melding og introdusere deg selv! Du kan fortelle dem om familien din, hva du leter etter, og hvorfor de ville være en match for familien din. Under chatten kan det være greit å stille følgende spørsmål:

 • Kunne du vært interessert i å være barnevakt for oss?
 • Er du tilgjengelig når vi trenger noen?
 • Har du noen referanser?
 • Hva er timeprisen din?

Du kan også invitere dem til å se på profilen din og søke, med ett klikk. Barnevakten vil motta en standardmelding, hvor de inviteres til å søke på barnevaktjobben din.

Step 5 Sjekk referanser og sosiale profiler

Ring referansene som barnevakten har oppgitt. Hva synes andre familier om barnevakten? Hvis du ber om barnevaktens etternavn, kan du også sjekke ut deres sosiale profiler for å vite mer. Instagram, Facebook og Twitter er en grei måte å bli kjent. 

Step 6 Planlegg et intervju

Tiden er inne for å møte barnevakten din!

Hvis du liker det du ser og hører, kan du invitere barnevakten hjem til deg for å fortsette intervjuet. Dette gir en mulighet til å bli bedre kjent med dem og se hvordan de samhandler med deg. Det trenger ikke å være formelt, du kan bare ta en hyggelig prat over litt kaffe og snakke om noen forskjellige emner, for eksempel:

 • Hvor lenge har du vært barnevakt?
 • Hva liker du med barnepass?
 • Hvilke aldre har du mest erfaring med?
 • Hva liker barna best med deg?
 • Hvordan får du barnet til å føle seg komfortabel?
 • Hva er dine favorittaktiviteter med barn mens du sitter barnevakt?
 • Har du mulighet til å hente eller bringe barna fra aktiviteter etter skoletid?
 • Hvilke ekstraoppgaver er du villig til å gjøre?

Step 7 La oss møte barna!

Det er flott at du kommer overens med den nye barnevakten din, men det er enda viktigere at barna dine kommer overens med dem! Tross alt vil barna dine tilbringe mer tid med barnevakten enn deg. Se på den nye barnevakten din og se om de er komfortable med å samhandle med barna dine og om de har det bra sammen. Du kan selvfølgelig planlegge dette samtidig som intervjuet; det trenger ikke å være en egen avtale.

Step 8 Sett opp en prøveperiode

Bestem deg for en prøvetid for å se om det fungerer. Du kan vurdere et bestemt antall ganger barnevakten kommer over, eller begynn med å bygge opp tiden du er borte for å se om alt går bra. 

Step 9 Signer en barnevaktkontrakt

Når du har funnet en barnevakt du liker, er det alltid best å gå gjennom avtalene for å unngå misforståelser. Det kan også være greit å ha en skriftlig avtale der du nevner:

 • Timelønn
 • Arbeidstid
 • Tilleggsoppgaver
 • Viktige opplysninger om barna dine (rutiner, medisinbruk, allergier)

 

Step 10 Evaluer ofte

Kommuniser med hverandre. Sett av tid til å evaluere hvordan det går - helst uten at barna er tilstede, sånn at dere sammen kan evaluere hvordan det går, stille spørsmål og gi råd.