Ti steg for å finne en barnevakt

Sitly hjelper familier og barnevakter, som bor i samme område, å finne hverandre. Ditt nabolag er fylt med gode barnevakter og Sitly er den beste måten å finne barnepass som passer deg. Dette er de 10 stegene du tar for å finne den idelle barnevakten for deg. Dette er kun en enkel retningslinje. Velg de stegene som du føler deg mest komfortabel med, og juster dem som du vil.

Step 1 Bestem hva du ser etter i en barnevakt

Hvem er din ideelle barnevakt? Tenk på karakter, alder og erfaring. Hvor langt unna bor hun? Når er hun tilgjengelig? Søket ditt vil bli mye lettere når du vet hva du leter etter. Bestem på forhånd hvilke egenskaper som er viktige for deg, og hva du er villig til å gå på kompromiss med.

Step 2 Fyll inn din informasjon og last opp et bra bilde

Registrer deg med Sitly og ta noen minutter til å konfigurere profilen din. Jo mer informasjon du legger til i profilen din, desto flere barnevakter som er relevante for søket ditt, vil vi vise, og barnevakten vil vite hva du er på utkikk etter. Det finnes også en seksjon der du kan legge ut flere detaljer om deg selv. Det er en god ide å legge til litt informasjon om:

 • Deg og dine barn
 • Når og hvorfor du har behov for barnepass, f.eks. etter skoletid, eller noen som kan hjelpe periodisk
 • Eventuelle ekstra oppgaver du vil at barnevakten skal hjelpe deg med, for eksempel lekser eller mindre husholdningsoppgaver.

Step 3 Filtrer og finn barnevakten som matcher deg best

Etter at du har registrert deg, kan du se alle barnevaktene i ditt nabolag. Du kan bruke filtre som "alder" eller "timepris" som du er villig til å betale. Basert på informasjonen i profilen din og disse filtrene, viser Sitly hvilke barnevakter som passer deg best.

Step 4 Send en melding til barnevakter du liker

Sjekk profilene til noen barnevakter: sjekk ut informasjonen, bildene og anbefalingene fra andre foreldre. Hvis du finner en som kan være en god match, kan du sende dem en melding og presenter deg selv! Du kan fortelle dem om familien din, hva du leter etter, og hvorfor de ville være en match for familien din. Under chatten kan det være lurt å stille følgende spørsmål:

 • Er du interessert i å sitte barnevakt for oss?
 • Er du tilgjengelig når vi trenger noen?
 • Har du referanser?
 • Hva er timeprisen din?

Med ett klikk kan du også invitere dem til å ta en titt på din profil, og søke selv. Barnevakten vil motta en standardmelding, der de blir invitert til å søke på stillingen. 

Step 5 Sjekk referanser og sosiale profiler

Ring referansene som barnevakten har oppgitt. Hva synes andre familier om barnevakten? Hvis du ber om barnevaktens etternavn, kan du også sjekke ut deres sosiale profiler for å vite mer. Instagram, Facebook og Twitter er en grei måte å bli kjent. 

Step 6 Sett opp et intervju

Tiden er inne for å møte barnevakten! Hvis du ikke er helt sikker ennå, kan du avtale en videosamtale via Whatsapp eller Skype før du inviterer han/henne på besøk.

Hvis du liker det du ser og hører, kan du invitere barnevakten hjem til deg for å fortsette intervjuet. Dette gir deg muligheten til å bli bedre kjent og se hvordan de samhandler med deg. Det trenger ikke å være formelt, du kan drikke kaffe og ha en fin samtale der dere du tar opp temaer som f.eks:

 • Hvor lenge har du holdt på med barnepass?
 • Hva liker du med barnepass?
 • Hvilke aldre har du mest erfaring med?
 • Hva liker barn mest med deg?
 • Hvordan får du barnet til å føle seg komfortabel?
 • Hva er dine favoritt aktiviteter med barn når du sitter barnevakt?
 • Har du mulighet til å hente eller bringe barna fra aktiviteter etter skoletid?
 • Hvilke husholdningsoppgaver er du villig til å gjøre?

Step 7 La oss møte ungene!

Det er flott at du går overens med din nye barnevakt, men det er enda viktigere at dine barn gjør det samme. Det er tross alt barna som vil tilbringe mest tid med barnevakten. Test ut din nye barnevakt og se om han/hun er komfortabel med dine barn, og om de går overens. Selvfølgelig kan du planlegge dette samtidig som intervjuet; det trenger ikke å være en egen avtale.

Step 8 Sett opp en prøvetid

Bestem en prøvetid for å se om det funker, eller start med å utvide tiden du er borte for å se at alt går bra. 

Step 9 Signer en barnevakt-kontrakt

Når du har funnet en barnevakt du liker, er det alltid greit å gå over avtalene for å forhindre misfortåelser. Det kan også være greit å ha en skriftlig avtale der du nevner:

 • Timepris
 • Arbeidstid
 • Tilleggsoppgaver
 • Viktige opplysninger om barna dine (rutiner, medisinbruk, allergier)

 

Step 10 Evaluer ofte

Kommuniser med hverandre. Gi tid til å vurdere hvordan det går - helst uten at barna er tilstede, sånn at dere sammen kan evaluere hvordan det går, stille spørsmål og tilby råd.